resans böcker

det är en fröjd att kunna dela upp böckerna i två högar, en med avklarade böcker och en med böcker som en har kvar att läsa. Är klar med tre hitills och är i mitten på två andra. Dessutom inledde jag Maria Svelands Att springa tidigare idag, har väntat medvetet i år på att få läsa den.
 
 

erotisk bokhörna

Inne på balsalen har jag dukat upp en liten erotisk hörna på engelska bordet - det är hela Fifty Shades-serien samt gamla klassiker som tryckts om i nya upplagor. Erica Jongs omslag är helt fantastiskt, samt snäppet bättre när det kommer till kvinnans plats i förhållande till män. 
 

hej dolly

jag har alltid tyckt att den verkar konstig eller jobbig att läsa, men har nu bestämt mig för att sluka den. Språket är nyskapande och känns ungt. Det enda jag stör mig på just nu är att Svensson skriver MEJ och DEJ. Det stavas MIG och DIG, inte med J! Hur svårt kan det vara? Jag förstår inte varför folk tycker att det är en okej stavning?


näsling, i love you

Åh, jag älskar när böcker hånglar upp en i brygga och är så brutalt mycket bättre än vad en från början trott. Det är värt att våga chansa fastän utsidan inte säger mycket eller de tre första sidorna är konstiga.
   Denna pärla borde alla som fyllt tretton läsa, du kastas in i Marys vardag med fantasier om London, tusentals känslor och bästa vännen Lovelys äventyr. Den är skriven på ett poetiskt och fångade språk, perfekt för den som tröttnat på dussindeckare.

Och det där med att den står på ungdomshyllan, glöm det. Alla kan och borde läsa den.



ska inhandlas i Göteborg

  • Mikael Romero - Tobleroneaffären, varför Sverige aldrig fick sin första kvinnliga statsminister: Var monas högra hand under många år och nu berättar Romero om sin sida av historien och mycket som inte kommit fram än. Ska bli väldigt spännande att läsa ur en annan vinkel än kvällstidningarnas smutskastning.
  • Andreas Lundstedt - Mitt positiva liv: Andreas berättelse om sin hivstatus och hur det är att leva med hiv. Ska bli så jävla intressant att läsa och jag älskar honom för att han kan prata om sjukdomen och hur det är att leva med hiv. Otroligt viktigt med tanke på stigman.
  • Annelie Babitz - Bakom den nakna huden: en berättelse om avklädning: faktabok om livet som strippa. Jag hoppas den tar upp både personer som valt det själva och personer som inte valt det, missnöjda och nöjda. Jag vill inte bara läsa ännu en askungesaga om strippor. Utan hur det faktiskt kan vara. 
 

turkish delight

Ska handla om sex. 150 sidor in i boken har en sexscen utspelat sig och huvudkaraktären har hånglat med en transperson. Att han rör sig i gaykvarter i Istanbul innebär inte sex. Jag förstår inte alla behovet av att benämna att boken ska innehålla sex - när den inte gör det? Eller så kanske det bara är jag som är otålig? De resterande 200 sidorna kanske enbart innehåller sex. En kan ju alltid hoppas!


kolla upp och läs

Simone de Beauvoir - det andra könet Inger edelfeldt - kamalas bok Naomi wolf - skönhetsmyten Louise boije af gennäs - ta vad man vill ha Nina Björk - under det rosa täcket Gerd brantenberg - egalias döttrar Av dessa sex har jag bara läst den sista, och det är bland det bästa jag läst! Har två av titlarna hemma redan, måste få tag på resten. Lovande litteratur.


syftet?

jag minns inte hur många år jag har bloggat, men det har alltid handlat om mig och om mitt liv. I olika perioder har det varit mycket om sex, relationer och kärlek, jag har delat med mig mycket av mig själv, mitt liv och mina egna erfarenheter.


Denna blogg har ett litet annat syfte, detta blir min öppna dagbok där jag skriver om böcker jag tycker om, böcker jag rekommenderar, böcker jag hatar, böcker jag vill läsa och böcker som ingen borde läsa. Om författare som borde hyllas till skyarna och de författare som borde lämna tillbaka sin titel och ställa sig i skamvrån.
- planen är att dela med mig av alla mina tankar och åsikter kring litteratur, bokbranschen, författare, och dela med mig av mängder med tips.

Kanske ironiskt att jag böcker blogga om böcker nu när jag har en veckas pass kvar på Pocket Shop, men bara för att min tjänst slutar där, så är det inte likställt med att mitt intresse för böcker sinar. Min passion för bra litteratur kommer aldrig ta slut.


ps. för er som vill dela med er av läsex, mingelinbjudningar och dylikt så når ni mig på [email protected]

tackordet först,

Sen jag lärde mig läsa har jag haft olika sätt att läsa böcker på. Till en början läste jag alltid hela sista sidan, men jag läste lite för fort för att ha glömt hur boken slutade, så efter det läste jag bara sista meningen. Men den brukade jag också alltid komma ihåg. Efter det brukade jag alltid kolla hur många kapitel boken innehåller, se hur många sidor boken har och sen räkna ut medelvärdet. Det gör jag fortfarande ibland. Pappa lärde mig en gång hur en ska vika upp inbundna böcker på ett speciellt sätt för att bevara bokryggen men ändå kunna läsa boken. Det gör jag fortfarande när jag läser inbundna böcker.
 
- men den ritual som jag alltid haft och fortfarande utövar är att läsa tackordet först. Det är något speciellt med att tillägna en hel bok, så mycket tid som en bok kräver - på en handfull människor. Det är så mycket kärlek bakom en tillägnelse. Det händer att jag bara läser tackordet i böcker pga att det är en sådan fin gest. 
 
 
och ja, jag har alltså ungefär sjutton olika versioner på mina egna tackord som mina böcker kommer innehålla. Så det kommer vara värt att kämpa med böckerna och få dom utgivna - för att kunna se mina egna tackord i tryck. 
 

fittstim

När denna bok kom ut var jag nio år, jag visste redan då vem Linda Skugge var och jag förstod att den bok skulle komma att göra skillnad. Nu är det 2012 och jag vet inte hur många gånger jag läst den? Den blir nog bättre och bättre för varje gång. Alla borde läsa den. 
 
- jag läste för ett tag sen att den inte kommer att komma i nytryck, något som hade att göra med pengar. Så jävla meningslöst - denna borde tryckas upp till var och en i landet, översättas till ett minst dussin språk och tillhöra obligatorisk läsning. 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0